Gotowa spółka zwiększa szansę na dotacje

Coraz więcej osób decyduje się na pozyskanie dofinansowania z Unii Europejskiej. Dlaczego? Dodatkowe środki finansowe pozwalają zarówno założyć biznes jak i rozwinąć już istniejący.

O dotację z UE ciężko. Przekonało się o tym wielu beneficjentów, którzy zdecydowali się złożyć wniosek. W jaki sposób zwiększyć swoje szansę na dofinansowanie?

Dotacje z UE są chętniej przyznawane osobom, które działają już na rynku, czyli nie są nowicjuszami. Właściwym rozwiązaniem dla wielu osób są spółki stażowe, które zwiększają szansę na pozyskanie dofinansowania.

Czym są spółki stażowe?
Spółki stażowe to spółki, które zostały zarejestrowane wcześniej, ale posiadają czystą historię gospodarczą. To bezpieczny sposób na szybkie otworzenie firmy, ponieważ pozwala pominąć proces rejestracji spółki. Zakup umożliwia prowadzenie firmy w jeden dzień. Spółki posiadają kompletną dokumentacją rejestracyjną, co daje gwarancję tego, że spółka została założona zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.